O Kompaniji

Firma CST d.o.o. je osnovana krajem 1990. godine. Osnivač i direktor je Obradović mr. Stevan, dipl. inž. tehnologije.
CST danas okuplja inženjere koji imaju široko iskustvo i poznaju različite industrijske procese. Glavna oblast našeg inženjeringa je prerada vode i tečnih fluida. Nudimo širok izbor modula, posuda i filtracionih sistema koji zadovoljavaju specifične tehničke i komercijalne zahteve.

  ISTORIJA

  Firma CST d.o.o. je osnovana krajem 1990. godine. Osnivač i direktor je Obradović mr. Stevan, dipl. inž. tehnologije, rođen 1948. godine. Po završetku
  Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu i odsluženog vojnog roka, zapošljava se 1974. godine u Vojno tehničkom Institutu Beograd u odseku za vodosnabdevanje.

  U periodu od 1974. do 1994. godine kao stručni saradnik i nosilac zadataka učestvuje u istraživačkim, razvojnim i proizvodnim aktivnostima vezanim za opremanje Vojske Jugoslavije savremenim uređajima za prečišćavanje slatkih i desalinaciju morske vode. Deo široke game razvijenih i osvojenih filtara za kompleksno prečišćavanje vode demonstriran je građanstvu pre desetak godina na prostoru ušća Save u Dunav.

  Sredinom 1994.godine osnivač firme, sa svojim najbližim stručnim saradnikom, napušta VTI i potpuno se posvećuje radu u okviru CST-a. Osnovna delatnost CST-a od osnivanja do danas, bila je razvoj i proizvodnja filtarsko - separacionih uređaja za tretman tečnih fluida u prehrambenoj tehnologiji, farmaciji i medicini što se najbolje može sagledati iz liste referenci.


  OEM (Original Equipment Manufacturer)

  Glavna oblast našeg inženjeringa je prerada vode i tečnih fluida. Nudimo postrojenja od proizvodnje ultra čiste vode do postrojenja za preradu otpadne vode. Pored kompletnih postrojenja nudimo i pojedinačne proizvode kao što su moduli ili merni instrumenti.

  Posvetili smo se isporuci kvalitetnih usluga i kvalitetnih proizvoda visokih performansi za svakog kupca u svako doba. Utrošili smo godine na unapređivanje usluga u svom inženjeringu tako da danas možemo da ponudimo više nego ikad. Ono što Vi želite za nas je najvažnije. Sigurni smo da će naš tim stručnjaka i efikasna obrada porudžbine zadovoljiti Vaše zahteve.

  Nudimo realizaciju korisnikovog dizajna na finalnom proizvodu ili na komponentama sistema. Ako želite opremu koja zadovoljava specijalne zahteve, dozvolite našim inženjerima da dizajniraju proizvod za vas. Čak i ako je potrebno samo promeniti boju mi smo tu da ispunimo Vaše specijalne zahteve. Nudimo količinski popust na proizvode koji su prerađeni na zahtev kupca. Ako mesečna isporuka prelazi definisani minimum možete ostvariti značajan popust ili druge pogodnosti.


  DIZAJN POSTROJENJA

  Poslednjih godina zahtevi za efikasnijim i jeftinijim separacijama drastično rastu. Proizvođači i isporučioci teže da maksimalno povećaju čistoću svojih proizvoda , a smanje troškove održavanja i otkaza u proizvodnji. Naše iskustvo nam omogućuje da dizajniramo sistem koji zadovoljava različite zahteve u laboratorijama i industrijskim sistemima. CST nudi širok izbor modula, posuda i filtracionih sistema koji zadovoljavaju specifične tehničke i komercijalne zahteve. Kada ocenimo da je rešenje primenljivo, sistem se optimizuje na pilot postrojenju. Optimizacija se sprovodi uz tesnu saradnju korisnika sa tehničkim timom CST-a. Oni zajedno kompletiraju i analiziraju podatke. Saradnja osigurava da zahtevi budu u potpunosti zadovoljeni i performanse sistema garantovane.


  OD KONCEPTA DO REALIZACIJE

  CAD Tehnologija za dizajniranje sistem osigurava sveobuhvatnost i prilagodljivost specifičnim zahtevima korisnika. CST okuplja inženjere koji imaju široko iskustvo i poznaju različite industrijske procese. Isporučena oprema može biti neki ugradni element, blok ili kompletan sistem. Da bi se smanjili troškovi instalacije ponudi se standardno postrojenje gde god je to moguće, a modularnost omogućuje proširenje. Procesna oprema može biti isporučena po CST-ovim ili korisnikovim specifikacijama. Proizvodna i kontrolna oprema je od vodećih svetskih proizvođača i u svemu zadovoljava dizajn postrojenja. Na ovim principima CST zasniva razvoj, proizvodnju, montažu i servis postrojenja.


  KONTROLA KVALITETA

  CST proizvodi instrumente i module prema važećim propisima i standardima. Sprovodimo strogu kontrolu kvaliteta u svakom stadijum proizvodnje, tako da dizajn i realizacija osiguravaju apsolutnu pouzdanost i dugovečnost.


  INSTALACIJA, STARTOVANJE I ODRŽAVANJE

  Sistem se instalira i pušta u pogon pod nadzorom CST inženjera koji su odgovorni da postrojenje ostvari projektovane parametre pri graničnim uslovima. Za kontinualnu pouzdanost u radu kupcu se nudi dugoročni ugovor o održavanju.


  TEHNIČKA PODRŠKA

  Ispad iz rada može biti ekstremno skup u svakom procesu, malom ili velikom. CST je organizovan da zadovolji potrebe brze isporuke rezervnih delova ili da obezbedi prisustvo servisera. Telefonski poziv je dovoljan da usledi brza akcija da se postrojenje osposobi za rad. Mi nikada ne ostavljamo naše korisnike bez podrške !